|
| KORECE OKULU | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
| Konu: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 4:49 am | |
| İgsuk hecida :Alışkın olmak Dallacida: Değiştirmek Geggıdhada:Temiz Çongsohada:Temizlemek Cunbihada:Hazırlamak Nah Noh Muh Heng Bok Hae:mutluyum Nah Noh Muh Sıl Poh :üzgünüm bir diğer şekli mianhe Dak Choh !:sus hani ingilizcesi şatap olan aratta.anladım düşük düzey arayo:biliyorum,anladım aja aja:şans chance chance Yes. --> Ne/ye No. --> Aniyo araoso yo :anladın mı? kaseyo:bye Soo: Sonsuz yaşam Kim: Altın Park: Yalın, Samimi Sarang:sevda Bae:zeki shin:duygu,güven Kişiler için: ajushi:sir older man, :yaşlı veya büyüklere seslenilir oppa:hem büyük erkeklere abi olarak hitap hemde kıızların sevgililerine kullandığı bir kısım aşkım gibi ajumma:40 yaş üstü bayanlara seslenme şekli kinkga:yakışıklı adam noon nah:erkeklerin kendinden büyük kadınlara abla hitabı A younger sister or brother is (Tong seng hyung:erkek kardeşlerin kendinden büyük abilerine hitabı hal muh ni:büyük anne harah bu ji(haraboci):büyük baba kudeun:hayatının aşkı anlamına geliyr
acıktım - begoppa allah allah - ayigoo ayigoo alo - yoboseyo burada yok - obsoyo bir saniye - çamşimenyaa tuvalet - hacanşi kabak - hobak arı - pol su - Mul ne? - Mo? baba - appa selam - an yong teşekkür - koma vo hoşçakal / görüşürüz - calga iyi geceler - cal ca go mab sım ni da.-Teşekkür ederim. Gam sa ham ni da.-Teşekkür ederim. | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 5:11 am | |
| Balli: Hemen, acele et. Balli,balli, her şeyin sonuna balli. Seviyorum bu kelimeyi Himdiro: Zor geliyor, güçlük çekiyorum, bana acı veriyor Yeppuda: Güzel Uri Joo Yoo-rin çommel çommel yeppudaaaa, yeppuci? Köronhaca: Evlenelim, evlen benimle Namu: Ağaç No çugo şupo(?): Ölmek mi istiyorsun. Sanırım çuki ölmek demek Hana, tul, set: 1,2,3 Na du: Ben de Yobu: Tatlım (mesela eşlerin birbirine hitabı) Pabuya/ Pabu: Aptal Hembuke: Mutluyum Çebal: Lütfen Şiro/ Shiro: İstemiyorum Hacima: Yapma Kımen hacima: Kes şunu, yapma artık. Kesinlikle favorim Kajima: Gitme Ka: git Tag: Tavuk Çuri: Kuş Mareba: Söyle Maam: Hislerim, duygularım, kalbim Çommal: Gerçekten (örneğin; çommal biyane: gerçekten özür dilerim çommel çuaye: gerçekten hoşlanıyorum çommel amia: gerçekten kanser) Amia: Kanser Sallacu seyo: Kurtarın, koruyun, canımı bağışlayın Yironha: Uyan Wasso?: Geldin mi? Yaksuke: Söz Pappa: Pilav Çotta: Harika hissediyorum, iyi geldi Gıt/kıt: Son, (bitti).. En sevdiğim kelimelerden, gıt, gıt, okeyyy? deyişleri çok komik geliyor kulağa Namca: Erkek Yoca: Kadın En çok da bağlaç öğrendim; Krigu: Ayrıca Kınde: Ama… Bu da favorilerimden Krom: O halde Kınyan: Sadece (Amma da k’li bağlaçları var) Hukşi: Acaba.. Bir ihtimal..? Aşağıdakileri satırları okurken küçük çocukları bilgisayar başından uzaklaştırın: kecaşikiyo: pislik yi keyceşika: seni pislik (ee jashik diye yazdıklarını okumuştum bir yerde) ne inyan: seni kötü kadın | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 5:51 am | |
| İgsuk hecida :Alışkın olmak Dallacida: Değiştirmek Geggıdhada:Temiz Çongsohada:Temizlemek Cunbihada:Hazırlamak Nah Noh Muh Heng Bok Hae:mutluyum Nah Noh Muh Sıl Poh :üzgünüm bir diğer şekli mianhe Dak Choh !:sus hani ingilizcesi şatap olan aratta.anladım düşük düzey arayo:biliyorum,anladım aja aja:şans chance chance Yes. --> Ne/ye No. --> Aniyo araoso yo :anladın mı? kaseyo:bye Soo: Sonsuz yaşam Kim: Altın Park: Yalın, Samimi Sarang:sevda Bae:zeki shin:duygu,güven Kişiler için: ajushi:sir older man, :yaşlı veya büyüklere seslenilir oppa:hem büyük erkeklere abi olarak hitap hemde kıızların sevgililerine kullandığı bir kısım aşkım gibi ajumma:40 yaş üstü bayanlara seslenme şekli kinkga:yakışıklı adam noon nah:erkeklerin kendinden büyük kadınlara abla hitabı A younger sister or brother is (Tong seng hyung:erkek kardeşlerin kendinden büyük abilerine hitabı hal muh ni:büyük anne harah bu ji(haraboci):büyük baba kudeun:hayatının aşkı anlamına geliyr
acıktım - begoppa allah allah - ayigoo ayigoo alo - yoboseyo burada yok - obsoyo bir saniye - çamşimenyaa tuvalet - hacanşi kabak - hobak arı - pol su - Mul ne? - Mo? baba - appa selam - an yong teşekkür - koma vo hoşçakal / görüşürüz - calga iyi geceler - cal ca go mab sım ni da.-Teşekkür ederim. Gam sa ham ni da.-Teşekkür ederim. | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 5:53 am | |
| pegubba -------- karnim ac (ama sonunu soru sorar gibi tonlarsaniz aç misin anlamina geliyor)
pupulla -------- karnim tok, doydum
bobbo ------- öpücük verir misin gibi bir anlami var, sevgililer arasinda bobbo haca --- derseniz let's kiss anlamini veriyor
ama en kibar olani ------- bobbo çebalr hecuseyo ------- lutfen opucuk verir misin çebalr lutfen anlaminda "l" ve "r" birlikte garip bir sekilde tonlaniyor
odiga? ------- nereye gidiyorsun demek, soru tonunda, genelde arkadaslarini gorduklerinde nasilsin demezler, direk odiga diye sorarlar
yabuseyo ------- telefonu bu sekilde aciyorlar, bizdeki "alo"nun karsiligi
dungdune ------- şişko demek, "ng" okunurken "g"yi hic bastirmayin, ikisinin karisimi bir ses gerekli. ikinci "n" de o sekilde okunuyor ama bu sesi anlatacak bir harf bulamadim ne yazik ki...
ne penın dungdune ------- "ne" benim demek, "penın" göbek demek, digeri zaten şişko demekti, benim gobeğim şişko gibi bir anlami oluyor. oyle ogretmisti bana, geyik olsun diye soylerdim bira icerken...heeyyy gidi gunler...
komapsımida --------- tesekkurler diye hatirliyorum
nanın yoca çimguga ipsimnida ------ benim sevgilim var
nanın yoca çimguga opsimnida ------ benim sevgilim yok | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 5:54 am | |
| Balli: Hemen, acele et. Balli,balli, her şeyin sonuna balli. Seviyorum bu kelimeyi Himdiro: Zor geliyor, güçlük çekiyorum, bana acı veriyor Yeppuda: Güzel Uri Joo Yoo-rin çommel çommel yeppudaaaa, yeppuci? Köronhaca: Evlenelim, evlen benimle Namu: Ağaç No çugo şupo(?): Ölmek mi istiyorsun. Sanırım çuki ölmek demek Hana, tul, set: 1,2,3 Na du: Ben de Yobu: Tatlım (mesela eşlerin birbirine hitabı) Pabuya/ Pabu: Aptal Hembuke: Mutluyum Çebal: Lütfen Şiro/ Shiro: İstemiyorum Hacima: Yapma Kımen hacima: Kes şunu, yapma artık. Kesinlikle favorim Kajima: Gitme Ka: git Tag: Tavuk Çuri: Kuş Mareba: Söyle Maam: Hislerim, duygularım, kalbim Çommal: Gerçekten (örneğin; çommal biyane: gerçekten özür dilerim çommel çuaye: gerçekten hoşlanıyorum çommel amia: gerçekten kanser) Amia: Kanser Sallacu seyo: Kurtarın, koruyun, canımı bağışlayın Yironha: Uyan Wasso?: Geldin mi? Yaksuke: Söz Pappa: Pilav Çotta: Harika hissediyorum, iyi geldi Gıt/kıt: Son, (bitti).. En sevdiğim kelimelerden, gıt, gıt, okeyyy? deyişleri çok komik geliyor kulağa Namca: Erkek Yoca: Kadın En çok da bağlaç öğrendim; Krigu: Ayrıca Kınde: Ama… Bu da favorilerimden Krom: O halde Kınyan: Sadece (Amma da k’li bağlaçları var) Hukşi: Acaba.. Bir ihtimal..? Aşağıdakileri satırları okurken küçük çocukları bilgisayar başından uzaklaştırın: kecaşikiyo: pislik yi keyceşika: seni pislik (ee jashik diye yazdıklarını okumuştum bir yerde) ne inyan: seni kötü kadın | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 5:55 am | |
| ZAMİRLER(인친대명사)
너(co)ben
너(no)sen
그(gı)o
우리(uri)biz
당신(dangşin)siz
기들(gıdıl)onlar
SORU ZAMİRLERİ (에문사)
누구(nugu)kim
몇(myot)kaç
어디 에(odie)nerede
언제(once)ne zaman
무엇(muot)ne
왜(ve)niçin
어디에서(odieso)nereden
얼마(olma)ne kadar
어떻게(oddoke)nasıl
누구와(nuguva)kiminle
무슨(musın)hangi
누구에(nugue)kimin
ZAMAN(시간) 압으로 (apıro) ileride,gelecekte
일요일 아침(iryoil açim) Pazar sabahı
...녁에 (...nyone) ...yılında
갑자기(gabcagi) aniden
하루총일(harucongil) bütün gün
저녁에는(conyogenın) akşamleyin
제시간에(ce şigane) zamanında
첨심때(comşim dde) öğleyin
밤 중에 (bamcunge) gece yarısında
작년(cagnyon) geçen yıl
가끔(gaggım) zaman zaman
항상(hangsang) her zaman,daima
충간에(conggane) ortasında
주중에(cucunge) hafta içinde
...시에 (...şie) saat ...da
어제(oce) dün
그사이에(gısaie) o arada
내일까지(neil ggaci) yarına kadar
지금까지(cigım ggaci) şimdiye kadar
월간(volgan) aylık
일간(ilgan) günlük
가끔(gaggım) bazen
날마다(nalmada) her gün
여러번(yorobon) bir çok defa
다음주(daım cu) gelecek hafta
모레(more) ertesi gün
하루에 한번(harue hanbon) günde bir defa
그저께(gıcogge) evvelki gün
나중에(nacunge) daha sonra
지금(cigım) şimdi
오후(ohu) öğleden sonra
다음에(daıme) sonra
일찍(ılccig) erken 미리(miri) önceden
가끔(gaggım) seyrek
곧(got) yakında
아까(agga) az önce
이따가(iddaga) az sonra
아침에는(açimenın) sabahleyin
한 시간 전 에 (han şigan cone) bir saat önce
자주(cacu) sık sık
시대(şide) çağ,devir | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 5:56 am | |
| SAYILAR
I/ 1/ 일/ 하나 (il / Hana) = Bir II/ 2/ 이/ 둘/ 두 (i / Dul / Du) = İki III/ 3/ 삼/ 셋/ 석 (Sam / Set / Seok) = Üç IV/ 4/ 사/ 넷 / 넉 (Sa / Net / Neok) = Dört V/ 5/ 오/ 다섯 (о / Da seot) = Beş VI/ 6/ 육/ 여섯 (Yuk / Yeo seot) = Altı VII/ 7/ 칠/ 일곱 (Chil / Ilgob) = Yedi VIII/ 8/ 팔/ 여덟 (Pal / Yeo deolb) = Sekiz IX/9/ 구/ 아홉 (Gu / Ahob) = Dokuz X/10/ 십/ 열 (Sib/Yeol) = On XI/11/ 십일/ 열하나 (Sib il / Yeol Ha Na) = On bir XII/ 12/ 십이/ 열둘 (Sib i / Yeol Dul) = On iki XIII/ 13/ 십삼/ 열셋 (Sib Sam / Yeol Set) = On üç 14/ 십사/ 열넷 (Sib Sa / Yeol Net) = On dört 15/ 십오/ 열다섯 (Sib O / Yeol Da Seot) = On beş 16/ 십육/ 열여섯 (Sib Yuk / Yeol Yeo Seot) = On altı 17/ 십칠/ 열일곱 (Sib Chil / Yeol il gob) = On yedi 18/ 십팔/ 열여덟 (Sib Pal / Yeol Yeo Deolb) = On sekiz 19/ 십구/ 열아홉 (Sib Gu / Yeol A Hob) = On dokuz 20/ 이십/ 스물 (i Sib / S Mul) = Yirmi 21/ 이십일/ 스물하나(i Sib il / S Mul ha na) = Yirmi bir 30/ 삼십/ 서른(Sam Sib / Seo Reun) = Otuz 40/ 사십/ 마흔(Sa Sib / Ma Heun) = Kırk 50/ 오십/ 쉰 (O Sib / Sheen) = Elli 60/ 육십/ 예순 (Yuk Sib / Yesun) = Altmış 70/ 칠십/ (Chil sib / ) = yetmiş 80/ 팔십/ 여든 (Pal Sib / Yeo Deun) = Seksen 90/ 구십/ 아흔 (Gu Sib / A Heun)= Doksan 100/ 백/ 온 (Baek / On) = Yüz
| |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 5:59 am | |
| 이름 :Isim= irim 무엇 :Ne= muod 제 : Benim= çe 어느 : Hangi= oni 나라 : Ülke= nara 사람 : Insan= saram 터키 : Türkiye= toki 선생님 : Ögretmen= sonsengnim 학생 : Ögrenci= hakseng 한국어 : Korece= hangungo 공부하다 : Çalismak= gongbuhada 이스탄불 : Istanbul = isitanbul 만나다 : Tanismak= mannada 반갑다 : Memnun olmak= pangapda 도 : de-da= do
Ülkeler 한국 Kore= hangug 미국 Amerika= migug 캐나다 Kanada= kenada 영국 Ingiltere= yonggug 독일 Almanya= dogil 프랑스 Fransa= pirasi 호주 Avustralya= hocu 멕시코 Meksika= megsiko 스페인 Ispanya= sipein 터키 Türkiye= toki 중국 Çin= çunggug 일본 Japonya= ilbon 러시아 Rusya= rosia 말레이시아 Malezya= malleisia 태만 Tayvan= teman 베트남 Vietnam= petinam 카자흐 Kazakistan= kacahi 키르기스 Kirgizistan= kirigisi 아제르바이잔 Azerbaycan= aceribaican 아라비아 Arabistan= arabia
amca - acosi aciktim - bega kopida allah allah - aigoo aigoo alo - yoboseyo burada yok - obsoyo bir saniye - çamsimenyaa tuvalet - hoacangsil hayatim/tatlim - obbaaa kabak - hobak ari - kulbol su - Mul ne? - Muo? baba - abba(aboci : saygili) selam - an yong tesekkür - koma voyo hosçakal / görüsürüz - calga iyi geceler - cal ca Tesekkür ederim - go mab sim ni da. Tesekkür ederim(kibar) - Gam sa ham ni da Evet - Ye Hayir - Anio Güle güle! - an nyeong hi ga se yo Hosçakal! - an nyeong hi gye se yo Özür dilerim - Mi an hae yo Sorun degil - Çeon man eyo Tebrikler! - Çuk ha ham ni da! seni seviyorum -Sarang Hamnida biliyorum - Arayo Merhaba - An neyong ha se yo Nasilsin - Cal ci ne yo? Nerelisin - oni nara saram iyeyo? Sagol - goma wayo Iyiyim - guan chan ayo Afiyet olsun - Masi itkae duseo Tanistigima Memnun oldum - ban gap simnida teyze - acumma anne - omma büyük baba - haraboci büyük - Kin sen - No abla - onnie Hanimefendi - Agasi Bayim - Acusi abi - Oraboni Baba - Aboci Efendim - Daehengsunim Kral - Pea Kral veya imparator - Taewang Majesteleri - Mama Prens - Teca Hanim - Buin Gidelim - gabsida Gitmek - Ga da Geri dönmek - dödora oda Bagislayin - Sallyo Cuseyo Hemen - Balli Ne diyorsun? - musun malsimhe simnigga? hyong ce - kardesler came - kiz kardes ollibi - zeytin coayo - guzel nab bici anayo - fena degil cebal - lutfen gig goi - hay hay/memnuniyetle sini vonhandamyon -insallah coin açim - gunaydin coin conyok diseyo - iyi aksamlar cal issoyo - Allah'a ismarladik (samimi) cal gayo - güle güle(samimi) uzak - mol da yakin - gaggabda çekil - biki da manzara - gyong-ci erken - ilcik gi kapiyi kapatmak - munil tadda az önce - akka gece - bam aksam - ohu sabah - açim hadi - aca rüya - gum Yüklemek - sidda ugramak - dilli da hirka - cam ba atlet - gyonggisa mandalina - kyul ders çalismak - gongbu hada yorgun olmak - pigon hada uyumak - ca da gitmek - ga da bugün - onil mutfak - buok ev - cib okul - hakyo arkadas - çingu ögle yemegi - com sim bulusmak/görüsmek - manna da yemek yemek - mog da Na-ben No-Sen Dansin-Siz Uri-Biz Obsoyo-Burada yok Issoyo-Var Mo he?-Ne yapiyorsun? Cigim-Simdi Sarang hamnida- Sizi seviyorum Sarang he- Seni seviyorum Mol layo- Bilmiyorum Nal-Gün Conyok-Aksam Açim-Sabah Ça-Çay Dungdung-Sisman Nalsin-Zayif Nuna-Abla Seemyong-Üç kisi Nun-Göz Cal casso-Iyi uyumak Çanmanheyo-Rica ederim (size, kibar bir sekilde rica ederim demek) Çanmanhe-Rica ederim (sana) Bogosipta-Görmek istiyorum (Diger anlami, Seni özlüyorum) Babo-Aptal | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 6:04 am | |
| 네. [ne] =Evet
아니요. [aniyo] = Hayir
*Fakat atlamamamiz gereken önemli bir konu var. Koreliler네 [ne] dedigi zaman her zaman bire bir ‘evet2 anlami vermez. Söylenen cümleye katilma, onaylama anlami katar. Ve Türkçe’deki ‘ne’ sorusu gibi hizli ve net bir ifadeyle söylendiginde ‘ne?’ anlami verir. Mesela bir Koreli telefonla konusurken sadece 네 yi kullanarak konusmasini bitirebilir.
Örnek: Hyung Tae Kyung: 커피 좋아해요?(keo-pi jo-a-hae-yo?) (Kahve sever misin?) Go Mi Nam: 네. 좋아해요. (Ne. Jo-a-hae-yo) (evet. Severim)
Bunlarda Bir Kaç Farkli Versiyonlari
커피 좋아해요? (keo-pi jo-a-hae-yo?) = Kahve sever misin? 아니요. 안 좋아해요. (aniyo. an jo-a-hae-yo) = Hayir. Sevmem.
커피 안 좋아해요? (keo-pi an jo-a-hae-yo?) = Kahveyi sevmez misin? 아니요. 좋아해요. (aniyo. jo-a-hae-yo) = Hayir. Severim.
커피 안 좋아해요? (keo-pi an jo-a-hae-yo?) = Kahveyi sevmez misin? 안. 좋아해요. (ne. an jo-a-hae-yo) = Evet. Sevmem.
Basit Bir Konusma A: Ne aldim biliyor musun? B: 네.(Ne?) A:Bir kitap aldim. Geçekten çok begendim. B: 네.(Evet,güzel.) A:Fakat biraz bahali. B: 네.(Ne?) A: Ama kredi kartiyla ödedim. B: 네.(Evet, iyi.)
Ayrica bugün sunu da ögrenelim Korece ‘’haklisin.’’
맞아요. [ma-ja-yo]: Haklisin 네, 맞아요. [ne, ma-ja-yo]: Evet, haklisin. | |
| | | Admin Admin
| Konu: Geri: KORECE OKULU Ptsi Mayıs 13, 2013 6:06 am | |
| ‘’Korece selamlama’’...
안녕하세요.: ‘Merhaba, nasilsiniz?’ anlamina gelir. Koreliler bu kelimeyi öglen, ikindi ve aksam vakitlerinde ayrica birbirlerinden ayrilirken ‘hosçakal’ manasina gelecek sekilde de kullanirlar.
안녕(an-nyeong) +하세요(ha-se-yo) = 안녕하세요.
안녕 = huzur, saglik, mutluluk, kisacasi iyi olmak anlamina gelir.
하세요= öyleyim, öyle misin?
안녕하세요= Iyiyim, siz iyi misiniz?
*Kibarca birini selamlamanin Korece’deki en yaygin söylenisi bu sekildedir. Biri 안녕하세요 dediginde karsisindaki de tekrar 안녕하세요 diyerek cevap verir.
Basit Bir Konusma Kim Hyun Joong: 안녕하세요(Merhaba, nasilsin?) Lee Min Ho: 안녕하세요(Merhaba, iyiyim)
Diger konumuz ise yine çok kullanisli bir kelime ‘’Korece’de tesekkür ederim.’’
감사합니다= Tesekkür ederim demek. *Koreliler çok nazik insanlar olduklari için tesekkür etmenin Korece’de bir çok yolu var. Ama bu kelime nazik, resmi dilde(존댓말) en sik kullanilanlarin basinda gelir.
감사(gam-sa) + 합니다(hap-ni-da) = 감사합니다.
감사= Minnettarlilik, tesekkür
합니다= Olmak fiilidir
감사합니다= Tesekkür ederim, minnettarim
| |
| | | | KORECE OKULU | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |